Referentie Marchetta

Referentie Marchetta

Marchetta Woningbouw creëert huizen waar familiegeluk ten volle kan groeien. Maar voldeed het huidige kantoor wel aan de breinvriendelijke eisen? De Human Architects van UPspace trokken ten strijde. 

Wat zegt de klant?

“Bij het bespreken van de ontwerpen die onze architect gemaakt had, hadden we nog steeds het gevoel dat we hiermee aan het oude stramien gingen blijven vasthouden, terwijl we op zoek waren naar vernieuwing en verandering que indeling en samenwerking."

"UPspace heeft onze werkplekken bekeken vanuit de individuele noden en behoeften van onze werknemers, wat nu de juiste aanpak blijkt te zijn. Door de ervaring en expertise van Emmanuelle van UPspace voelde ze ons goed aan en legde ze zowel de positieve als negatieve punten bloot, waarbij onze werknemers van in het begin betrokken waren in de transformatie. Dit alles heeft geleid tot een optimale indeling van onze werkplekken en een mindset van onze mensen die er voor zorgt dat we met zijn alle productiever en efficiënter kunnen werken.”

De opdracht

Al vanaf de start is het belangrijk om je werknemers mee op sleeptouw te nemen en hen te betrekken in het volledige proces. Zij zijn tenslotte de personen die het kantoor gaan 'gebruiken.' Daarom werd er vooraf een bevraging bij de individuele werknemers afgenomen. Enerzijds om de betrokkenheid te vergroten, maar anderzijds ook om de noden en behoeften in kaart te brengen.

Advies

De belangrijkste resultaten en bevindingen van de bevraging werden gebundeld tot één overzichtelijk dossier dat nadien ook gemakkelijk intern onder de medewerkers werd gedeeld. Ook zo blijf je gehoor geven aan de betrokkenheid van je medewerkers!

Vanuit dit dossier werkten we een voorstel voor de optimalisatie van de kantooromgeving uit. Inclusief een duidelijke zonering per verdiep (zone voor concentratie / focus, zone voor communiceren, samenwerken, recupereren) zodat werknemers begrijpen hoe het gebouw kan gebruikt worden en kan ingezet worden ten voordele van hun productiviteit en (mentale) gezondheid.

Tot slot werd er ook een algemene look&feel van de verbouwing voorgesteld op basis van moodboards die de werknemers hadden ingestuurd.

Implementatie

Alle gegevens uit de adviesfase werden nadien verwerkt tot een dossier voor de architect met duidelijke plannen en een eisenpakket. Zo zijn we er zeker van dan dat de noden en wensen van de werknemers gedurende het verdere ontwerpproces van de architect niet verloren gaan.Wil jij ook een kantoor volledig naar wens van je medewerkers?

Doe dan een beroep op de human architects van UPspace. Contacteer ons voor een eerste kennismakingsgesprek.

Referentie Marchetta

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x